Over mij

Monica Smeets


ACINOM van Monica, maar dan andersom, het roer om!
Een switch, die ik al eens eerder gemaakt heb van docent Textiele Werkvormen naar ondernemer met een praktijk als schoonheids-, voetverzorging, kleurenanalyse en visagie.

“Je ogen zijn de spiegel van je ziel.”

Iedereen die voor een behandeling bij mij kwam, ging tevreden en blij weer naar huis.
Dat wens ik weer, opnieuw, te realiseren, maar dan iets anders, met nieuwe voortschrijdende inzichten, ervaringen, nieuwe verworvenheden met liefde, creativiteit en moed.

ACINOM, het roer om, schept nu een gelegenheid waar je bij MONEBOON, met hulp van Moon “Je eigen bonen kunt komen doppen”.

De transformatie van ACINOM naar MONEBOON.

  • In beweging ontstaan de prachtigste, natuurlijke dingen, dan gaat het bij mij vanzelf…
  • Vanuit chaos ontstaat orde…
  • Vanuit het niets, de stilte, ontstaan de mooiste dingen…
  • Het niet weten is de basis van het weten.

Ik houd van:
Dansen, biodanza en Argentijnse tango, eigenlijk als er lekkere muziek is wil ik dansen.
Hardlopen. In 2017 en 2019 heb ik meegedaan aan de zeven heuvelenloop.
Wandelen en fietsen hoort bij mijn dagelijkse bezigheden, heerlijk!
Sauna en een koude douche.
Lezen.
Lekker eten, thuis, buiten de deur en bij ’t eetclubje.
Scheppend bezig zijn, ontwikkelen, met verf, textiel en leer.
In de tuin werken en vertoeven, lekker lui en of actief.

Ik ben getrouwd en gezegend met een zoon en een dochter.

Ik maakte van mijn hobby mijn werk: docent Textiele Werkvormen.
Een switch tussen door, als schoonheidsspecialiste, pedicure, visagiste, kleur-en stijlanalist met een eigen praktijk. Aansluitend heb ik een leerlijn Persoonlijke verzorging of zelfzorg en uiterlijke verzorging opgezet in het Praktijkonderwijs.

Maar natuurlijk had ik meer passies zoals theater, en heb ik als Creatief Therapeut Drama een Theaterwerkplaats geïnitieerd, ontwikkeld en geleid bij een GGZ instelling. Verder jaren als dramatherapeut lid van Developmental Transformation Noord Nederland. En actief lid van een Theatersportgroep. Meegewerkt aan drama in het Praktijkonderwijs. Samen met een andere dramatherapeut dramalessen ontwikkeld voor leerlingen in het Praktijkonderwijs.

Kunst moet, een andere manier van leren, ook via je onbewuste. Ik zette een doorgaande leerlijn voor cultuureducatie (Cultureel Erfgoed èn Kunsten) op als cultuureducatie coördinator in het Praktijkonderwijs.

Via de Tiki mezelf verder ontwikkelend als kunstzinnig dynamisch coach met de leer van Psycho Synthese en daarbij creativiteit als middel.

Tja het bloed kruipt maar door op naar de NLP: practitioner, master practitioner, trainer NLP Health Certification en mBIT-coach, mBIT-Mastercoach, mBIT-Coach/trainer.

En als klap op de vuurpijl de SoulCollage® faciliterend als facilitator.

Ja, duidelijk een bezige bij. Om blij van te worden. 
Uit bovenstaande komt nu mijn aanbod voort: Alles te samen, 3 methodieken komen samen, met dezelfde uitgangspunten, inzichten, en doelen. Om dat te bereiken waarvoor je hier op aarde bent, of om te kunnen gaan met dat wat zich voort doet, ervaren dat je een scala aan keuzes hebt.
Gelukkig en tevreden bent met dat wat er is en zich aandient, daar flexibel met respect en liefde voor jezelf en de ander mee om kunt gaan…

We don’t see things as they are, we see them as we are.

Anaïs Nin