SoulCollage®

SoulCollage® is een simpele en leuke manier om contact te maken met je intuïtie. Door SoulCollage® haal je je artistiek talent naar boven. 
Je zoekt afbeeldingen uit waar je je toe aangetrokken voelt. Deze afbeeldingen kun je knippen, scheuren en/of snijden en plak je vervolgens op een blanco kaart. 
Daarna lees je de kaart alsof je diegene bent die op de kaart staat of de kaart bent.

SoulCollage® laat je in verbinding komen met je intuïtie en inzicht krijgen in jezelf. Ook geeft het toegang tot je innerlijke wijsheid. Het kan je helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen in je leven. 

Je kunt meerdere kaarten maken waardoor er een verzameling ontstaat. Deze verzameling van kaarten kan (positieve) veranderingen aanbrengen in je leven. 

SoulCollage® is een creatief collage proces voor… 

 • Zelfontdekking, zelfacceptatie en persoonlijke bekrachtiging. 
 • Het omarmen van de intuïtie en unieke creativiteit. 
 • Het promoten van een inclusieve, diverse, samenwerkende gemeenschap voor wederzijdse aanmoediging. 

Degenen die SoulCollage® beoefenen… 

 • Creëren kaarten gemaakt van collages die betekenisvol zijn voor hen. 
 • Kunnen de SoulCollage® structuur gebruiken van de vier groepen en de transpersoonlijke kaarten, om heelheid aan te brengen in de verzameling kaarten. 
 • Gebruiken het Ik ben degene die… proces om te spreken vanuit de unieke stem van elke kaart. 
 • Leren om het individuele “locale verhaal” in hun kaarten te herkennen en ontdekken hoe dit verweeft in het collectieve “grotere verhaal” 
 • Begrijpen dat iedere kaart (elk deel van henzelf) zowel een positief doel als een “schaduw” potentie heeft. 
 • Begrijpen de “Ene en het vele” dimensies van hun SoulCollage® verzameling. 
 • Raadplegen hun eigen kaarten door SoulCollage® lezingen te doen voor zichzelf en ze daarmee door hun levensvragen en besluiten heen te gidsen. 

SoulCollage® kaarten zijn alleen voor persoonlijk gebruik. 

 • SoulCollage® kaarten worden alleen openbaar gedeeld wanneer het eigen proces wordt gedeeld. 
 • SoulCollage® kaarten worden niet gekopieerd, verkocht, verhandeld of geruild. 
 • SoulCollage® kaarten mogen alleen gekopieerd worden door de kaartmaker om te voorzien van een reserve bij verlies. De SoulCollage® app kan dienen als deze digitale reserve. 
 • SoulCollage® is dankbaar voor de kunstenaars en fotografen die dit proces mogelijk hebben gemaakt. SoulCollage® streeft respectvol te zijn met betrekking tot hun rechten op grond van de copyright wet. 
 • Niemand mag SoulCollage® kaarten voor een ander lezen of interpreteren, dit mag alleen voor zichzelf. 

Bij het delen van SoulCollage®… 

 • Hebben alleen getrainde facilitators toestemming om workshops te geven met gebruikmaking van het SoulCollage® handelsmerk. 
 • Kijk in de SoulCollage® FAQ voor meer informatie over gebruiksvoorwaarden van dit wettelijk vastgelegde handelsmerk. Dit geldt ook voor richtlijnen voor blogs, websites en sociale netwerken: (in het Engels) http://www.soulcollage.me/FAQ 

Informatie bij Monica Smeets. monica.smeets@moneboon.com

De grondlegster 

Seena B. Frost

Seena B. Frost was de grondlegster van SoulCollage®. Zij studeerde theologie aan Yale Divinity School, trouwde, bracht vier kinderen groot en ontving haar Master in psychologie van Santa Clara University. Ze was een gecertificeerd Relatie Therapeut. 

Seena volgde speciale trainingen met Jean Houston and Robin van Doren, die haar inspireerden tot het combineren van haar drie passies: spiritualiteit, psychotherapie en creativiteit. Het SoulCollage® proces en het boek zijn ontstaan uit deze waardevolle mix. 

Seena is op 13 januari 2016 overleden, ze is 83 jaar geworden. We zijn haar allemaal enorm dankbaar dat ze SoulCollage® in de wereld heeft gebracht en aan ons heeft doorgegeven.

Seena vertelt: 

“SoulCollage® is een systeem voor het creëren van een verzameling kaarten die dient als visueel dagboek, die je door de jaren heen kunt aanvullen. Jouw  SoulCollage® kaarten zullen je helpen je innerlijke diversiteit te (h)erkennen en begrijpen. Dit geldt voor zowel de mooie kanten in jezelf of die je leuk vindt evenals de schaduwkanten of die waar je het moeilijker mee hebt. Je reflecteert ook op de externe gidsen en bondgenoten in je leven. Deze kunnen zichtbaar en onzichtbaar, menselijk en archetypisch zijn. Hiervoor maak je kaarten. 

Een SoulCollage® verzameling is jouw verhaal. Het is een tastbare manier om jezelf te kennen in je diversiteit en diepte en jezelf te tonen aan anderen. Het tonen van jouw verzameling SoulCollage® kaarten aan anderen is een speciale ervaring. 

In gelijkgestemde groepen kun je kaarten delen en hiermee werken op vele bijzondere manieren. Je kunt ze intuïtief raadplegen en de wijsheid in jezelf ontdekken, die je zal verbazen. Naast dit alles is het maken van de kaarten gewoon leuk! Je zult van jouw verzameling kaarten gaan houden. Het is een spiegel van jezelf en je ziel, uitgebeeld in vele kaarten. Ook al bestaat het uit drie of honderd kaarten…”